Zupa pieczarkowa z knedelkami
Przepyszna zupa pieczarkowa z knedelkami, czyli kluseczkami ryżowymi, posmakuje wszystkim domownikom. Przepis jest bardzo prosty. Zupę możecie dodatkowo zabielić słodką śmietanką, będzie jeszcze smaczniejsza.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Zupy
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Pieczarki oczyścić, pokroić w cienkie plasterki, wrzucić do 4 szklanek bulionu wraz z liściem laurowym i zielem angielskim.
- Zupę doprawić solą i pieprzem, gotować ok. 45 min.
- Bułki pokroić w kostkę, zalać pozostałym bulionem, odcisnąć. Masę bułczaną połączyć z ryżem, jajami, natką oraz tymiankiem, dobrze wymieszać, dodać sól i pieprz – formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
- Knedelki wrzucić do wrzącej wody, chwilkę pogotować, wyjąć.
- Zupę rozlać do talerzy, do każdej porcji włożyć kilka knedelków.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl