Trwa ładowanie...
d3vq4ea
16-03-2020 09:29

Zupa hamburgerowa. Zastąpi dwudaniowy obiad

Przepis

Zupa hamburgerowa to sycące i aromatyczne danie jednogarnkowe. Prosta w przygotowaniu, gęsta i treściwa zupa, która zaspokoi nawet największy głód. Przepis z bloga "Gotuj ze mną".

d3vq4ea
2.1
(12 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4-6

Gotuj ze mną
Źródło: Gotuj ze mną
Składniki
  • 700 g chudej mielonej wołowiny
  • 1 duża cebula, pokrojona w kostkę
  • 2 łodygi selera, pokrojony w kostkę
  • 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
  • 1,5 l-2 l wywaru z warzyw lub z kostki
  • puszka pomidorów krojonych
  • 4 marchewki, obrane i pokrojone w kostkę
  • 1 żółta papryka, pokrojona w kostkę
  • 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę
  • 1 zielona papryka, pokrojona w kostkę
  • 6 łyżek koncentratu pomidorowego
  • puszka kukurydzy
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne
  • pieprz, sól, papryka słodka w proszku, do smaku
  • olej
Przepis

Rozgrzać olej na głębokiej patelni, następnie wrzucić cebulę, czosnek zeszklić. Dodać pozostałe warzywa i chwilę poddusić. Dodać mięso smażyć razem z warzywami, aż mięso zbrązowieje. Przełożyć całość do garnka, dolewać stopniowo rosół warzywny, dodać koncentrat pomidorowy oraz kukurydzę. Gotować około 30 minut na wolnym ogniu. Na koniec doprawić przyprawami według własnego uznania, dodać sól, pieprz i paprykę. Zupę można podawać z podpieczoną bagietką czy bułką wieloziarnistą.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Zupa hamburgerowa. Zastąpi dwudaniowy obiad
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

5
8

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3vq4ea
d3vq4ea
d3vq4ea
d3vq4ea
Więcej tematów
d3vq4ea