Zimowa kuchnia grzybowa: pieczarkos, zupa z boczniaków i czosnkowe pieczarki
Sezon na grzyby leśne skończył się kilka miesięcy temu. Jednak ich miłośnicy wcale nie muszą rezygnować z ulubionych smaków. O tej porze roku warto sięgać po grzyby uprawne, które nie tylko są dostępne przez cały rok, ale mają więcej wartości odżywczych niż leśne. Kucharz zaproponował pomysły na czosnkowe pieczarki, zupę z boczniaków i shitake, bułki z pieczarkami oraz pieczarkos.
Sezon na grzyby leśne skończył się kilka miesięcy temu. Jednak ich miłośnicy wcale nie muszą rezygnować z ulubionych smaków. Zimową porą warto sięgać po grzyby uprawne, które nie tylko są dostępne przez cały rok, ale mają więcej wartości odżywczych niż leśne.
Piotr Kucharski zaproponował pomysły na dania z grzybami w roli głównej. W jemu menu znalazły się czosnkowe pieczarki, zupa z boczniaków i shitake, bułki z pieczarkami oraz pieczarkos.