ziemniaczane roladki
- dla 4-6 osób
- ziemniaki, 2,5 kg
- cebula, 1-2 szt,
- koperek, kilka gałązek
- Natka pietruszki, kilka gałązek
- czosnek, kilka ząbków
- sól, pieprz,
- olej do smażenia,
- 3-4 wafle
1. Ziemniaki ugotować, odcedzić i jeszcze gorące przepuścić przez praskę. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić, dodać do ziemniaków. Dodać rozdrobniony czosnek i posiekaną zieleninę. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
2. Gorącą masę rozsmarować na wafle, odczekać chwilę aż zmiękną i zrolować. Odstawić do ostudzenia, po czym pokroić na plastry grubości 2 cm (u mnie 3 kratki wafla :)) . Usmażyć z obu stron na złoty kolor.
Przepis dodał użytkownik jasminum
Podziel się opinią
Komentarze