Żeberka w miodzie na ostro
Połączenie mięsa i miodu, choć pozornie nie powinno się sprawdzić, daje znakomity efekt. Miód idealnie pasuje żeberek. Najprostsze przepisy zazwyczaj są najlepsze. Dlatego mamy dla was banalnie prosty przepis na żeberka pieczone w miodzie.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Żeberka podzielić na porcje przyprawić przyprawą do żeberek polać miodem i wszystko razem wymieszać.
- Włożyć do żaroodpornego naczynia i podpiec około 20 min. W tym czasie przygotować glazurę.
- Do małego garnka wlać ketchup, koncentrat pomidorowy, musztardę francuską następnie na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę.
- Cebulę dodać do glazury zagotować na małym ogniu mieszając co jakiś czas.
- Wyciągnąć żeberka z piekarnika i polać je glazurą i piec dalej około 60 minut. Podawać z czerwonym winem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl