Zdrowa i smaczna pobudka, czyli prosty przepis na orzechową owsiankę z owocową nutą

Senne, szare poranki sprawiają, że trudno wstać z łóżka i zacząć dzień na pełnych obrotach. Tym, co skutecznie postawi cię na nogi i doda sił do działania, jest zdrowe i pożywne śniadanie. Aromatycznej owsiance z orzechami i musem nie oprze się nawet największy śpioch! W kolejnym odcinku programu Smacznego! Gosia Rudzińska pokaże, jak przygotować to pyszne danie w kilku prostych krokach.

Źródło zdjęć: © Materiały prasowe
Agnieszka Małgorzata Adamska

Owsianka to świetny sposób na zdrowy start, a co więcej – można ją przyrządzić w niezliczonych wariantach smakowych. Wydawało ci się, że takie śniadanie wymaga dużo czasu i zachodu? Nic bardziej mylnego! Do przygotowania aromatycznej owsianki potrzebujesz zaledwie kilku składników, które połączysz ze sobą w mgnieniu oka. Niedowiarkom polecamy najnowszy odcinek programu Smacznego!, w którym Gosia Rudzińska gotuje owsiankę z dodatkiem orzechów i musu Herbapol. Nasza nieoceniona ekspertka od zdrowego i smacznego żywienia pokaże ci, że śniadanie może być szybkie, zdrowe i smaczne. Masz ochotę na taki pyszny i dodający energii posiłek? Przygotuj płatki owsiane, mleko migdałowe, masło orzechowe, mus o smaku mango-brzoskwinie i orzechy pekan, a następnie postępuj zgodnie ze wskazówkami Gosi. Zachęcamy do wypróbowania tego pysznego i prostego przepisu – dzięki niemu wychodzenie z domu bez śniadania stanie się tylko mglistym wspomnieniem!

Smacznego: Owsianka z musem o smaku mango i brzoskwinie

Materiał powstał przy współpracy z Herbapol
Źródło artykułu:

Wybrane dla Ciebie

Biedronka zaszalała z ceną, Lidl też kusi. Ta niedoceniona ryba jest przepyszna z piekarnika
Biedronka zaszalała z ceną, Lidl też kusi. Ta niedoceniona ryba jest przepyszna z piekarnika
Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany