Zawijane pizzerki z kurczaka. Fantastyczna przekąska

Znudziły wam się tradycyjne dania? Oto niebanalny przepis na obiad albo domową imprezę. Kotlety, które smakują jak... pizza. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

Pizzerki z kurczakiemPizzerki z kurczakiem
oprac. Katarzyna Gileta

Składniki

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 1 cebula
  • 20 dag pieczarek
  • olej do smażenia
  • ½ małego słoika papryki konserwowej
  • 10 dag sera żółtego w plasterkach
  • 4 łyżki ketchupu
  • 2 łyżki przyprawy do kurczaka
  • sól, pieprz

Przepis

  • Mięso myję, osuszam, kroję w podłużne paski o szerokości 2 cm. Mięso doprawiam solą oraz przyprawą do kurczaka.
  • Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, drobno pokrojone pieczarki. Pięć minut smażę, doprawiam pieprzem oraz solą i dodaję pokrojoną w drobną kostkę paprykę.
  • Paski mięsa rozkładam, układam na nich usmażony farsz i po paseczku żółtego sera.
  • Paski mięsa zwijam w ślimaczki, można spiąć wykałaczką żeby się podczas pieczenia nie odwinęły.
  • Następnie układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut w 180 st. C Przed podaniem wyjmuję wykałaczki, polewam ketchupem.
Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja