Zapiekane pieczarki. Będą hitem na domowej imprezie
Doskonała przekąska na domowe imprezy lub spotkania z przyjaciółmi. Kiedy te pieczarki tylko pojawiają się na stole, zawsze znikają jako pierwsze. Ich niewątpliwym atutem jest również prostota i szybkość przygotowania.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Odciąć nóżki od pieczarek i pokroić w drobną kostkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę. podsmażyć pieczarki i cebulę. Zetrzeć ser na drobnych oczkach, posiekać natkę.
- Białko ubić na sztywno. Do masy grzybowej dodać białko, starty ser i natkę, przyprawić.
- Kapelusze pieczarek napełnić nadzieniem i zapiekać 10 minut w temp. 220 st. C.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl