Wołowy gulasz na jesień
Gulasz wołowy z dynią to fantastyczne danie na jesień. Jest treściwe, rozgrzewające, pyszne. Kawałki mięsa, sezonowe warzywa, dobrze doprawiony sos. Czego chcieć więcej?
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Inna kuchnia
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Duszenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Posiekaj cebulę i zeszklij na oleju z czosnkiem, dorzuć pokrojone w kostkę mięso. Zrumień je z każdej strony i zalej winem.
- Kiedy odparuje, dodaj ziele angielskie i ziarna jałowca, po czym zalej całość gorącym bulionem wołowym. Gotuj pod przykryciem przez około 40 minut.
- W tym czasie przygotuj warzywa. Marchewkę i pietruszkę obierz i pokrój w grube plastry, dynię wydrąż, obierz i pokrój w kostkę. Przesmaż warzywa na maśle, po czym dorzuć do bulionu z mięsem.
- Gotuj przez 20 minut. Na końcu zapraw gulasz śmietaną.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl