Wiosenna sałatka z jajkami. Wypróbuj przepis na Wielkanoc
Smaczna i prosta w przygotowaniu sałatka, idealna na każdą okazję. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wielkanoc
- Kategoria przepisów: Sałatki
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
- 5 jajek
- 15 dag sera żółtego
- 15 dag szynki drobiowej
- 2 pęczki rzodkiewki
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz
Przepis
- Jajka gotuję na twardo, po ugotowaniu obieram, drobno siekam.
- Następnie dodaję pokrojony w kostkę żółty ser oraz szynkę.
- Rzodkiewki myję, osuszam, drobno kroję, przekładam do pozostałych składników.
- Na koniec dodaję jogurt, majonez, sól, pierz i dokładnie mieszam.
- Sałatkę przekładam do naczynia i dowolnie dekoruję.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl