Wielkanocne ciasteczka kokosowe. Delikatne i kruche
Delikatne i kruche, rozpływające się w ustach ciasteczka o wyczuwalnym kokosowym smaku to pyszna propozycja na wielkanocny stół. Zobaczcie, jak zrobić te genialne kruche ciasteczka w 20 minut.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
Dodatkowo:
- 1 szklanka cukru pudru
- 1 łyżeczka soku wiśniowego
- cukrowa posypka
- Wszystkie suche składniki mieszamy w misce lub garnku. dodajemy posiekane masło, wbijamy jajka i zagniatamy ciasto.
- Ciasto formujemy w kulę, owijamy folią spożywczą i odkładamy na ok. 30 min. do lodówki.
- Następnie rozwałkowujemy ciasto i wycinamy foremkami ciasteczka.
- Pieczemy przez 20 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku.
- Przygotowujemy lukier. Mieszamy cukier puder z wodą do uzyskania gładkiej masy. Część lukru można zabarwić sokiem. Gotowe ciasteczka ozdabiamy lukrem i posypką.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze