Trwa ładowanie...
d1ifemk
01-04-2021 10:49

Wielkanocna babka marmurkowa. Tego przepisu nie da się zepsuć

Przepis

Mamy najlepszy przepis na wielkanocną babkę marmurkową. babka marmurkowa jest niesamowicie puszysta i pyszna. Na dodatek pięknie prezentuje się na stole. Ciasto długo zachowuje świeżość. Nie zwlekajcie ani chwili i zabierajcie się za pieczenie! Naprawdę warto!

d1ifemk
3.8
(11 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Okazja:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 230 g masła
  • 260 g cukru
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • szczypta soli
  • 4 jaja
  • 500 g mąki
  • 1 torebka proszku do pieczenia
  • 160 ml mleka
  • 3 łyżki ciemnego kakao
  • masło i bułka tarta do formy
Przepis
  • Ubić masło na puszysta masę. Wsypać cukier, cukier waniliowy i sól.
  • Dodać jajka i mieszać tak długo, aż cukier się rozpuści.
  • Osobno wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i dodać do masy. Dolać mleko i wyrobić ciasto.
  • Nagrzać piekarnik na 180 stopni. Wnętrze formy wysmarować masłem i posypać bułką tartą.
  • Wlać do środka dwie trzecie ciasta. Do reszty Ciemną masę przełożyć do formy. Widelcem delikatnie wymieszać obie warstwy tak, aby powstał marmurkowy wzór.
  • Piec przez ok. 60-70 minut.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Wielkanocna babka marmurkowa. Tego przepisu nie da się zepsuć
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

d1ifemk

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1ifemk
d1ifemk
d1ifemk
d1ifemk
Więcej tematów
d1ifemk