Wielkanocna babka marmurkowa. Tego przepisu nie da się zepsuć
Mamy najlepszy przepis na wielkanocną babkę marmurkową. babka marmurkowa jest niesamowicie puszysta i pyszna. Na dodatek pięknie prezentuje się na stole. Ciasto długo zachowuje świeżość. Nie zwlekajcie ani chwili i zabierajcie się za pieczenie! Naprawdę warto!
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
- Ubić masło na puszysta masę. Wsypać cukier, cukier waniliowy i sól.
- Dodać jajka i mieszać tak długo, aż cukier się rozpuści.
- Osobno wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i dodać do masy. Dolać mleko i wyrobić ciasto.
- Nagrzać piekarnik na 180 stopni. Wnętrze formy wysmarować masłem i posypać bułką tartą.
- Wlać do środka dwie trzecie ciasta. Do reszty Ciemną masę przełożyć do formy. Widelcem delikatnie wymieszać obie warstwy tak, aby powstał marmurkowy wzór.
- Piec przez ok. 60-70 minut.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze