Trwa ładowanie...
d4fqtzi

Wątróbka cielęca z rabarbarem. Gratka dla prawdziwych smakoszy

Przepis

Ten przepis zadowoli nawet największych smakoszy. Delikatna i miękka wątróbka z dodatkiem kwaskowatego duszonego rabarbaru i odrobiną porto to przepyszna i niezwykle oryginalna kompozycja.

d4fqtzi
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 20 dag rabarbaru
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 70 dag wątróbki cielęcej albo wątróbek drobiowych
  • 2 łyżki oliwy lub masła klarowanego
  • 100 ml porto
  • 1-2 szalotka
  • sól, pieprz
  • mąka do oprószenia
Przepis
  • Rabarbar opłukać i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i posiekać. Wątróbki oczyścić, osuszyć i obtoczyć w mące.
  • Na patelni rozgrzać tłuszcz.
  • Szalotki poddusić na oliwie lub maśle, a gdy się zeszklą dodać wątróbkę.
  • Gdy wątróbka się zetnie, dodać rabarbar.
  • Dodać cukier, sól i pieprz. wlać porto, zagotować i lekko odparować.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Wątróbka cielęca z rabarbarem. Gratka dla prawdziwych smakoszy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
1
Share
d4fqtzi
d4fqtzi
d4fqtzi
d4fqtzi
d4fqtzi
Więcej tematów
d4fqtzi