Wątróbka cielęca z rabarbarem. Gratka dla prawdziwych smakoszy
Ten przepis zadowoli nawet największych smakoszy. Delikatna i miękka wątróbka z dodatkiem kwaskowatego duszonego rabarbaru i odrobiną porto to przepyszna i niezwykle oryginalna kompozycja.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- Rabarbar opłukać i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i posiekać. Wątróbki oczyścić, osuszyć i obtoczyć w mące.
- Na patelni rozgrzać tłuszcz.
- Szalotki poddusić na oliwie lub maśle, a gdy się zeszklą dodać wątróbkę.
- Gdy wątróbka się zetnie, dodać rabarbar.
- Dodać cukier, sól i pieprz. wlać porto, zagotować i lekko odparować.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze