Warzywne muffiny z kalarepką i papryką. Szybka i smaczna przekąska
Takie babeczki świetnie sprawdzą się na śniadanie i lunch. Są bardzo smaczne i sycące, a ich przygotowanie zajmuje niewiele czasu. Przepis z bloga "Kwelka gotuje".
Katarzyna Kwella
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Śniadanie
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Cebulę i kalarepkę obierz i drobno pokrój. Na patelni rozgrzej odrobiną oliwy i podsmaż kalarepkę z cebulą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Paprykę drobno pokrój i wymieszaj z panierem z ciecierzycy lub bułką tartą, oregano i pokrojonymi ząbkami czosnku. Dodaj jajka oraz podsmażoną cebulę z kalarepką i wymieszaj.
- Masę przełóż do foremek na babeczki. Piecz 20-25 min. w temp. 180 stopni.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl