Warszawska zupa łososiowa. Przepisy Małgorzaty Caprari
Jeżeli lubicie zupy, musicie koniecznie sięgnąć po książkę Małgorzaty Caprari "Zupy. 270 najlepszych przepisów". Znajdziecie tam przepisy mniej znane, nieoczywiste warianty zup tradycyjnych, odnowione przepisy na te bardzo popularne i najciekawsze zupy z polskiej kuchni regionalnej. Anna, autorka bloga "Kuchennymi drzwiami", przetestowała przepis na warszawską zupę łososiową.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
Rodzaj diety: |
- Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w cieniutkie paseczki, dodać do cebul i dusić do miękkości.
- Zalać gorącym bulionem, doprawić do smaku – zupa powinna być dość pikantna – i zagotować.
- Do gorącej zupy włożyć łososia ( najlepiej od razu filety bez ości) i gotować kilka minut na małym ogniu. Obficie posypać posiekaną zieleniną.
- Podawać z dodatkiem gorących czosnkowych grzanek lub świeżego chrupiącego pieczywa.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze