Udka kurczaka z boczkiem i serem pleśniowym. Pycha!
Przepyszny sposób na udka z kurczaka,. Aby mięso było soczyste i aromatyczne, owijamy je boczkiem. Do tego ser pleśniowy, suszone pomidory i mamy połączenie idealne. Tak przygotowane udka będą świetnie smakować z domowymi frytkami i sałatką. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 60-90 minut
 - Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
 - Okazja: Przyjęcia i imprezy
 - Kategoria przepisów: Dania mięsne
 - Sposób przygotowania: Pieczenie
 - Główne składniki :
 
Składniki
- 8 udek kurczaka
 - 1 ser pleśniowy
 - 1 słoik pomidorów suszonych
 - 16 pasków boczku parzonego
 - sól
 
Przepis
- Mięso myję, osuszam, wyjmuję kości, zdejmuję skórę i rozbijam. Doprawiam solą.
 - Ser pleśniowy kroję w słupki, pomidory odlewam z zalewy. Na każdym kawałku mięsa układam po słupku sera oraz kilka pomidorów.
 - Mięso zwijam w roladki i owijam boczkiem.
 - Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 30 minut w 180 st. C.
 
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl