Udka kurczaka z boczkiem i serem pleśniowym. Pycha!
Przepyszny sposób na udka z kurczaka,. Aby mięso było soczyste i aromatyczne, owijamy je boczkiem. Do tego ser pleśniowy, suszone pomidory i mamy połączenie idealne. Tak przygotowane udka będą świetnie smakować z domowymi frytkami i sałatką. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Dania mięsne
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
- 8 udek kurczaka
- 1 ser pleśniowy
- 1 słoik pomidorów suszonych
- 16 pasków boczku parzonego
- sól
Przepis
- Mięso myję, osuszam, wyjmuję kości, zdejmuję skórę i rozbijam. Doprawiam solą.
- Ser pleśniowy kroję w słupki, pomidory odlewam z zalewy. Na każdym kawałku mięsa układam po słupku sera oraz kilka pomidorów.
- Mięso zwijam w roladki i owijam boczkiem.
- Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 30 minut w 180 st. C.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl