Trwa ładowanie...
d3ehoy6
11-04-2022 10:42

Terrina z rzodkiewką

Przepis

Twarogowa terrina z rzodkiewką i szczypiorkiem będzie doskonałym sposobem na urozmaicenie świątecznego stołu i zaskoczenie gości czymś oryginalnym. Przepis poleca autorka bloga "Kwelka gotuje".

d3ehoy6
5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Okazja:
Kwelka gotuje
Źródło: Kwelka gotuje
Składniki
  • 500 g twarogu półtłustego
  • 50 ml śmietanki 18 proc.
  • 5 dużych rzodkiewek
  • po pół pęczka koperku i szczypiorku
  • sól i pieprz do smaku
  • szczypta czarnego czosnku w proszku
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 1/3 szklanki gorącej wody
Przepis
  • Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie. Koperek i szczypiorek drobno pokrój.
  • Rzodkiewki zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Twaróg rozdrobnij widelcem i wymieszaj ze śmietanką, solą, pieprzem i czarnym czosnkiem.
  • Wrzuć rzodkiewki, koperek i szczypiorek. Wymieszaj i dopraw do smaku. Wlej żelatynę. Małą keksówkę lub miseczkę wyłóż folią.
  • Wlej masę twarogową, dobrze dociśnij i wstaw do lodówki, aby stężała. Terrinę wyjmij z lodówki, udekoruj plasterkami rzodkiewek.

Zobacz też przepis na klopsiki z sosem pieczarkowym

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Terrina z rzodkiewką
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3ehoy6
d3ehoy6
d3ehoy6
d3ehoy6
Więcej tematów
d3ehoy6