Trwa ładowanie...
d4ifso4
03-09-2020 11:31

Te kotlety są jeszcze lepsze niż schabowe i mielone

Przepis

Mielone z buraczkami i schabowe z zasmażaną kapustą to klasyka polskiej kuchni. Jednak równie pyszne są drobiowe sznycle. Odpowiednio przyrządzone mogą śmiało konkurować z mielonymi i schabowymi. Soczyste, dobrze doprawione i miękkie podbiją serca smakoszy. Aby jeszcze bardziej podkręcić ich smak, wystarczy dodać do panierki dwa składniki - posiekaną cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Kotlety wyjdą aromatyczne i będą rozpływać się w ustach.

d4ifso4
3.3
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 2 małe cebule
  • 2 jajka
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • przyprawa do kurczaka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
Przepis
  • Mięso oczyść, usuń ewentualne chrząstki, pokrój na mniejsze kawałki i delikatnie rozbij dłonią.
  • Cebulę drobno posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Zmiksuj cebulę i czosnek z jajkami.
  • Filety dopraw solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Panieruj je w jajku, bułce tartej.
  • Na patelni rozgrzej olej.
  • Smaży na złoty kolo z obu stron.
  • Podawaj z gotowanymi ziemniakami lub frytkami i ulubioną surówką.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Te kotlety są jeszcze lepsze niż schabowe i mielone
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
5

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4ifso4
d4ifso4
d4ifso4
d4ifso4
Więcej tematów
d4ifso4