Trwa ładowanie...
d9vpveo
17-12-2021 11:10

Tatar śledziowy z marynowanymi pieczarkami

Przepis

Małgorzata autorka bloga "Daylicooking", proponuje przepis na tatara śledziowego z marynowanymi pieczarkami. Przygotowanie go jest bardzo proste i dość szybkie. Wygląda efektownie i na pewno nadaje się na świąteczny stół.

d9vpveo
2.3
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1

Okazja:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • 2 pojedyncze filety śledziowe (solone, wymoczone)
  • 1 łyżka posiekanej drobno szalotki
  • 1 łyżka posiekanych drobno marynowanych pieczarek
  • 1/2 łyżeczki posiekanego koperku
  • 1 łyżeczka oleju (użyłam słonecznikowego)
  • mielone suszone płatki chilli lub świeżo mielony pieprz
  • dodatkowo: krakersy (kupione w sklepie lub własnoręcznie upieczone)
Przepis
  • Śledzia pokroić w mniejsze kawałki.
  • Szalotkę, pieczarki, koperek, olej i przyprawy wymieszać razem z pokrojonym śledziem.
  • Drobno pokruszyć krakersy i na nich ułożyć śledziowego z dodatkami.

Zobacz też przepis na domowe falafele

  Daylicooking
Źródło: Daylicooking
Tatar śledziowy z marynowanymi pieczarkami
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d9vpveo
d9vpveo
d9vpveo
d9vpveo
Więcej tematów
d9vpveo