Tatar śledziowy z marynowanymi pieczarkami
Małgorzata autorka bloga "Daylicooking", proponuje przepis na tatara śledziowego z marynowanymi pieczarkami. Przygotowanie go jest bardzo proste i dość szybkie. Wygląda efektownie i na pewno nadaje się na świąteczny stół.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1 |
Okazja: |
- 2 pojedyncze filety śledziowe (solone, wymoczone)
- 1 łyżka posiekanej drobno szalotki
- 1 łyżka posiekanych drobno marynowanych pieczarek
- 1/2 łyżeczki posiekanego koperku
- 1 łyżeczka oleju (użyłam słonecznikowego)
- mielone suszone płatki chilli lub świeżo mielony pieprz
- dodatkowo: krakersy (kupione w sklepie lub własnoręcznie upieczone)
- Śledzia pokroić w mniejsze kawałki.
- Szalotkę, pieczarki, koperek, olej i przyprawy wymieszać razem z pokrojonym śledziem.
- Drobno pokruszyć krakersy i na nich ułożyć śledziowego z dodatkami.
Zobacz też przepis na domowe falafele
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze