ycipk-2wk0rh
ycipk-2wk0rh

Tapenada z czarnych oliwek i anchois

Przepis
Trwa ładowanie...
Tapenada z czarnych oliwek i anchois
Podziel się
Składniki
  • 250 g osuszonych czarnych oliwek,
  • 6 filetów anchois,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 4 łyżki marynowanych kaparów,
  • mała garść liści pietruszki,
  • 3 łyżki stołowe oliwy z oliwek,
Przepis

Oliwki pozbawiamy pestek, jeśli je posiadają, następnie miksujemy wszystkie składniki w blenderze. Na koniec dodajemy drobno startą skórkę z cytryny i cytrynowy sok do smaku.

Podajemy do świeżego chleba, krakersów i innych rodzajów pieczywa. Tapenadę można przechowywać w słoiku w lodówce do 2 tygodni.

ycipk-2wk0rh
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
ycipk-2wk0rh
ycipk-2wk0rh