Trwa ładowanie...
d78rb5p
d78rb5p

Tapenada z czarnych oliwek i anchois

Przepis
4.5
(2 głosy)
Oceń:
Zdjęcie
Zdjęcie
Składniki
  • 250 g osuszonych czarnych oliwek,
  • 6 filetów anchois,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 4 łyżki marynowanych kaparów,
  • mała garść liści pietruszki,
  • 3 łyżki stołowe oliwy z oliwek,
Przepis

Oliwki pozbawiamy pestek, jeśli je posiadają, następnie miksujemy wszystkie składniki w blenderze. Na koniec dodajemy drobno startą skórkę z cytryny i cytrynowy sok do smaku.

Podajemy do świeżego chleba, krakersów i innych rodzajów pieczywa. Tapenadę można przechowywać w słoiku w lodówce do 2 tygodni.

d78rb5p

Podziel się opinią

Share
d78rb5p

d78rb5p
d78rb5p
d78rb5p