Takich schabowych jeszcze nie jedliście. Najlepsze pod słońcem

Kotlety schabowe to kulinarny klasyk. Wystarczy jednak podać je pod pierzynką z podsmażonej złocistej cebulki z boczkiem. Do tego ziemniaczane puree i ulubiona surówka. Będzie pysznie! Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

Takich schabowych jeszcze nie jedliście. Najlepsze pod słońcemTakich schabowych jeszcze nie jedliście. Najlepsze pod słońcem
oprac. Katarzyna Gileta

Składniki

  • ½ kg schabu
  • 10 dag boczku wędzonego
  • 4 cebule
  • 10 łyżeczek musztardy sarepskiej
  • 2 jajka
  • bułka tarta do panierki
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Przepis

  • Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Z każdej strony smarujemy cienko musztardą.
  • Panierujemy w bułce tartej, roztrzepanym jajku i ponownie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • Po usmażeniu układamy na półmisku. Boczek kroimy w drobną kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju. Następnie dodajemy obraną, pokrojoną w krążki cebulę i smażymy do chwili, aż cebula zmienia kolor na lekko brązowy. Cebulę z boczkiem układamy na kotletach.
Wybrane dla Ciebie
Niszczy jelita i prowadzi do cukrzycy. W tych produktach jest go najwięcej
Niszczy jelita i prowadzi do cukrzycy. W tych produktach jest go najwięcej
Gessler sprzedaje marcińskie rogale. Cena jeszcze wyższa niż rok temu
Gessler sprzedaje marcińskie rogale. Cena jeszcze wyższa niż rok temu
Zmiel i wymieszaj z kawą. Po takim napoju jelita będą pracować jak należy
Zmiel i wymieszaj z kawą. Po takim napoju jelita będą pracować jak należy
Świetnie zastępują parmezan. Jedz regularnie, a jelita ci podziękują
Świetnie zastępują parmezan. Jedz regularnie, a jelita ci podziękują
Nasi sąsiedzi zajadają się tą rybą aż miło. W Polsce mało kto kojarzy nazwę
Nasi sąsiedzi zajadają się tą rybą aż miło. W Polsce mało kto kojarzy nazwę
Tak codziennie rano sprawdzisz nawodnienie swojego organizmu
Tak codziennie rano sprawdzisz nawodnienie swojego organizmu
To niedoceniony produkt pszczeli. Ma więcej zalet niż sam miód
To niedoceniony produkt pszczeli. Ma więcej zalet niż sam miód
Chipsy, a może prażynki. Która przekąska jest zdrowsza?
Chipsy, a może prażynki. Która przekąska jest zdrowsza?
Imbir jednak nie dla każdego. Oto kto powinien omijać go szerokim łukiem
Imbir jednak nie dla każdego. Oto kto powinien omijać go szerokim łukiem
Piję czasami zamiast kawy czy herbaty. Jest świetny na trawienie i doskonale pobudza
Piję czasami zamiast kawy czy herbaty. Jest świetny na trawienie i doskonale pobudza
W grudniu jemy na kilogramy. Mało kto zastanawia się, jak wpływają na organizm
W grudniu jemy na kilogramy. Mało kto zastanawia się, jak wpływają na organizm
Są pyszne i regulują poziom "złego" cholesterolu. Do tego wspierają tarczycę
Są pyszne i regulują poziom "złego" cholesterolu. Do tego wspierają tarczycę