Szybkie ciasto marchewkowe
Mamy dla was prosty przepis na ciasto marchewkowe. Jęśli zastapicie cukier ksylitolem, będziecie mogli je jeśc bez wyrzutów sumienia. - Ciasto jest pyszne, wilgotne w środku i cudownie pachnie. Można je można przełożyć kremem lub polać dowolną polewą - pisze Diana, autorka bloga "Di bloguje".
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: | |
Okazja: |
Jajka utrzeć z cukrem i następnie zmiksować z olejem. Dodać mąkę, cynamon, sól oraz proszek do pieczenia, a na końcu marchew i drobno posiekane orzechy (orzechy zmieliłam w malakserze). Dobrze połączone składniki przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 55 minut (do tzw. suchego patyczka) w 180 stopniach. Ciasto po ostudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać dowolną polewą (ja użyłam lukru, który zabarwiłam naturalnym barwnikiem spożywczym).
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze