Szybkie ciasto marchewkowe
Mamy dla was prosty przepis na ciasto marchewkowe. Jęśli zastapicie cukier ksylitolem, będziecie mogli je jeśc bez wyrzutów sumienia. - Ciasto jest pyszne, wilgotne w środku i cudownie pachnie. Można je można przełożyć kremem lub polać dowolną polewą - pisze Diana, autorka bloga "Di bloguje".
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Ciasta
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Jajka utrzeć z cukrem i następnie zmiksować z olejem. Dodać mąkę, cynamon, sól oraz proszek do pieczenia, a na końcu marchew i drobno posiekane orzechy (orzechy zmieliłam w malakserze). Dobrze połączone składniki przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 55 minut (do tzw. suchego patyczka) w 180 stopniach. Ciasto po ostudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać dowolną polewą (ja użyłam lukru, który zabarwiłam naturalnym barwnikiem spożywczym).