Szybka zapiekanka z kurczakiem i warzywami

Bardzo smaczna i prosta zapiekanka z kurczakiem i warzywami. Do jej przygotowania możemy wykorzystać zarówno świeże warzywa, jak i mrożone. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

Szybka zapiekanka z kurczakiem i warzywamiSzybka zapiekanka z kurczakiem i warzywami
oprac. Katarzyna Gileta

Składniki

  • 1 podwójny filet kurczaka
  • 1 opakowanie mrożonej brukselki
  • 1 opakowanie mrożonej fasolki szparagowej
  • 1 opakowanie mrożonej mini marchewek
  • 3 łyżki ketchupu
  • 3 łyżki majonezu
  • 10 dag parmezanu
  • olej do smażenia
  • 2 łyżki przyprawy gyros

Przepis

  • Mięso myję, osuszam, usuwam błonki i kroję w kostkę. Doprawiam przyprawą Gyros, nie solę, bo przyprawa jest słona. Mięso smażę na rozgrzanym oleju.
  • Warzywa gotuję w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odlewam i przekładam do naczynia, pośrodku warzyw układam mięso.
  • Majonez mieszam z ketchupem i polewam zapiekankę.
  • Wierzch posypuję serem parmezanem.
  • Zapiekam w rozgrzanym piekarniku w 180 st. C do chwili rozpuszczenia się sera.
Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja