Sznycle z indyka z chrupiącą kiełbasą
Blogerka modowa Macademian Girl oraz Piotr Kucharski zaprezentowali przepis na frittatę z kiełbasą, sznycle z indyka z chrupiącą kiełbasą oraz warzywne babeczki z kiełbasą. Zobaczcie przepis na sznycle
Choć jest znacznie mniej kaloryczny i o wiele bardziej zdrowy niż kurczak, w Polsce wciąż jest mało docenianym mięsem. Indyk ma najwięcej pełnowartościowego białka ze wszystkich mięs. W najchudszych partiach mięsa znajduje się zero gramów tłuszczu. Jest też skarbnicą związków mineralnych, m.in. potasu, cynku, magnezu i żelaza, a także źródłem witamin z grupy B.
Blogerka modowa Macademian Girl oraz Piotr Kucharski zaprezentowali przepis na frittatę z kiełbasą, sznycle z indyka z chrupiącą kiełbasą oraz warzywne babeczki z kiełbasą. Zobaczcie przepis na sznycle.
Składniki:
1 marchewka
200 g boczniaków
200 g kiełbasy krakowskiej
4 sznycle z indyka
Olej do smażenia
Sól i pieprz
Kasza gryczana do podania
Sposób przygotowania:
Sznycle lekko rozbić i przyprawić solą i pieprzem. Marchewkę pokroić w zapałki, boczniaki pokroić na kawałki jednocentymetrowej długości. Boczniaki i marchewkę podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Następnie pokroić kiełbasę w drobną kostkę i podsmażyć na patelni aż będzie chrupiąca. Dodać marchewkę z boczniakami i chwilę podsmażyć. Sznycle usmażyć na rozgrzanej patelni. Mięso podawać z kaszą oraz dodatkami na wierzchu.