Trwa ładowanie...
d1uizvf
18-05-2008 15:46

Sos koperkowy

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1uizvf
Składniki
  • 0,25 mleka
  • pół kostki rosołowej
  • łyżeczka masła
  • pół pęczka koperku
  • mąka
Przepis

koperek umyć i drobno posiekać, mleko wlać do rondla dodać kostkę, koperek i masło. Podgrzać aż rozpuści się kostka i masło. Następnie podbić dwoma łyżeczkami mąki i podgrzewać na małym ogniu, aż zacznie gęstnieć.
Aby nie powstały grudki w sosie - make można najpierw rozmieszać z odrobiną zimnej wody.

Przepis dodał użytkownik meg_f

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1uizvf
d1uizvf
d1uizvf
Więcej tematów
d1uizvf

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj