Sos do domowej zapiekanki. Jeszcze smaczniejszy niż z budki
W chlebaku zalegają reszki czerstwego pieczywa? Nie wyrzucaj! Możesz przygotować przepyszne zapiekanki na podwieczorek lub kolację. Na wierzchu ułóż ulubione składniki. Na wierzch solidna porcja tartego sera i do piekarnika. Zwieńczeniem domowych zapiekanek będzie doskonały aromatyczny sos. Jak go zrobić?
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Sosy
- Sposób przygotowania: Na zimno
Składniki
Przepis
- Śmietanę dokładnie wymieszaj z serkiem.
- Czosnek drobno posiekaj lub przeciśnij przez praskę.
- Składniki przełóż do miseczki, dodaj przyprawy, wymieszaj i odstaw do lodówki na ok. 2 godziny, by smaki się "przegryzły".
- Gotowym sosem polej zapiekanki.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl