Trwa ładowanie...
d78rb5p
d78rb5p

Sos chrzanowy

Przepis

Na wielkanocnym stole obowiązkową pozycją jest sos chrzanowy. Można go przygotować na wiele sposobów i w każdym wydaniu smakuje doskonale. Zobacz nasz przepis.

4.0
(1 głos)
Oceń:
d78rb5p
Czas przygotowania:
Okazja:
Sos chrzanowy
Getty Images
Sos chrzanowy
Składniki
  • 1 średni korzeń chrzanu
  • 1 szklanka majonezu
  • 1/2 szklanki gęstej śmietany
  • ocet
  • cukier
  • sól
Przepis

Chrzan zetrzeć na tarce, dodać do majonezu, wymieszać ze śmietaną. Doprawić do smaku. Podawać do jaj ugotowanych na twardo i zimnych mięs.

Przepis dodał użytkownik suzume

Sos chrzanowy
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d78rb5p

Podziel się opinią

Share
d78rb5p
d78rb5p

d78rb5p
d78rb5p
d78rb5p