Smażony ser camembert. Przepyszna przekąska na ciepło
Smażony ser camembert to doskonała przekąska. Przepis jest banalnie prosty, więc poradzi sobie z nim każdy.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Sery okroić ze skorki z wierzchu i ze spodu; każdy przekroić na 3 plastry. Bułkę tartą wymieszać w miseczce z mąką pszenną oraz mączką migdałową i doprawić solą oraz pieprzem. Jajka wybić do miseczki i roztrzepać widelcem.
- Olej rozgrzać w rondlu. Plastry camemberta zanurzać najpierw w jajkach, a następnie w panierce i smażyć 2-3 minuty na rozgrzanym oleju, na rumiano. Nie wkładaj za dużo porcji sera na raz, aby się nie sklejały.
- Usmażone osączyć na papierowej serwetce i natychmiast podać, najlepiej na zielonej sałacie.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl