Słodka przekąska z dwóch składników
Przepyszne chrupiące serduszka z ciasta francuskiego i nutelli. W sam raz, kiedy najdzie was ochota na coś słodkiego do kawy czy herbaty. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Pieczenie
Składniki
- 2 opakowania ciasta francuskiego
- 5 łyżeczek nutelli
Przepis
- Ciasto francuskie rozkładam, smaruję cienko nutellą i przykrywam drugim płatem ciasta francuskiego.
- Ciasto kroję w pionowe pięciocentymetrowe paski, zwijam kilka razy w spirale.
- Następnie układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, układając kształt serca.
- Piekę w rozgrzanym piekarniku (10 minut w 180 st. C).
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl