Śledzie z suszonymi pomidorami
Taką rybkę można przygotować kilka dni wcześniej. Doskonała, pyszna przekąska na różne uroczystości lub święta. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
- 1 kg płatów śledziowych solonych
- 1 słoik suszonych pomidorów
- 1 cebula
- Śledzie moczę w wodzie około godziny. Następnie odlewam z wody i kroję w małe kawałki. Połowę układam na dnie naczynia.
- Cebulę obieram, drobno kroję i połowę cebuli układam na śledziach.
- Na cebuli układamy warstwę z połowy pokrojonych dowolnie pomidorów suszonych i ponownie śledzie, cebulę i pomidory.
- Wszystko polewamy oliwą z suszonych pomidorów.
- Chłodzimy w lodówce i podajemy.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze