Składniki kupisz na grosze. Przepis na aromatyczna zupę chrzanową
Kiedy lodówka świeci pustkami, przygotuj na obiad rozgrzewającą zupę chrzanową. Potrzebujesz do niej jedynie kilku składników - przede wszystkim ziemniaków, cebuli i tartego chrzanu. W wersji premium możesz zupę zblendować ze słodką śmietanką i podać z podsmażonym boczkiem i czosnkowymi grzankami. Pysznie, szybko i tanio.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
 - Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
 - Kategoria przepisów: Zupy
 - Sposób przygotowania: Gotowanie
 - Główne składniki :
 
Składniki
- 70 dag ziemniaków
 - 1,5 l bulionu warzywnego
 - 1 cebula
 - 1 czubata łyżka chrzanu
 - 2 łyżki śmietany
 - 2 ząbki czosnku
 - sól, pieprz, majeranek do smaku
 - 1 łyżka masła
 
Przepis
- Ziemniaki pokroić w kostkę i dusić na maśle w dużym garnku przez ok. 15 minut. Potem zalać przygotowanym wcześniej bulionem warzywnym. Dodać garść majeranku, przeciśnięty przez praskę czosnek, startą na tarce cebulę oraz sól i pieprz. Gotować następne 15 minut.
 - Gdy ziemniaki są już miękkie, dodać wymieszany ze śmietaną i odrobiną soli chrzan.
 - Gotować chwilę i na koniec doprawić do smaku.
 
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl