Sałatka ze szpinaku, mandarynek i orzechów
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
- 1 opakowanie szpinaku "baby”
- 3 mandarynki
- 100 g orzechów włoskich
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 1 łyżka płynnego miodu
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 cm korzenia imbiru
- sól i pieprz
Szpinak umyj i osusz. Przełóż do dużego półmiska. Mandarynki obierz i podziel na mniejsze cząstki. Rozłóż na szpinaku i posyp orzechami włoskimi. Do miseczki wlej oliwę, miód, sok z cytryny. Dodaj starty imbir, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj. Tak przygotowanym sosem polej sałatkę. Wymieszaj i podawaj. Smacznego!
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze