Sałatka z zielonych pomidorów do słoika
Sałatka z zielonych pomidorów z octem i cebulką będzie świetnym dodatkiem do obiadu w czasie zimowych miesięcy. Przepis jest prosty i szybki. Szykujcie więc słoiki i do dzieła!
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Przetwory
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Pomidory umyj i pokrój w plasterki, cebulę posiekaj. Warzywa włóż do słoików, dorzuć przyprawy, w miarę równo rozdzielając je między słoiki.
- Zagotuj wodę z octem, cukrem i solą. Gorącą zalewą wypełnij słoiki, zakręć i pasteryzuj 10 minut.
- Do pomidorowej sałatki można dodać plasterki marchewki, tylko warto ją wcześniej ugotować na półtwardo.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl