Sałatka z tortelloni. Będzie królować na stole
Smaczna i prosta w przygotowaniu sałatka z tortelloni i warzywami. Będzie idealna na każdą okazję. Ten smak zachwyci wszystkich. Jeśli szukacie nowych pomysłów na pyszne dania i przekąski, ten przepis jest właśnie dla was. Dostaliśmy go od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
- 500 g tortelloni z serem ricotta i szpinakiem
- 2 papryki czerwone
- 1 ogórek świeży
- 1 puszka kukurydzy konserwowej
- 8 pomidorków koktajlowych
- 100 g szynki drobiowej
- 50 g rukoli
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 2 ząbki czosnku
- pieprz, sól
- Tortelloni gotuję w osolonej wodzie, po ugotowaniu studzę, przekładam do miski.
- Warzywa myję, osuszam z papryk usuwam nasiona i kroję w drobną kostkę.
- Ogórka obieram, kroje w kostkę a pomidorki kroję na połówki, kukurydzę odlewam z zalewy.
- Szynkę kroję w kostkę, wszystkie składniki przekładam do miski, dodaję rukolę.
- Majonez, jogurt, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól oraz pieprz mieszam w naczyniu i dodaję do sałatki. Wszystko dokładnie mieszam i przekładam do naczynia.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze