Sałatka z groszku z porem i jajkiem
Prosta i szybka sałatka z groszkiem konserwowym, porem i jajkami ugotowanymi na twardo. Doskonale sprawdzi się na kolację. Przepis z bloga "Królestwo Garów".
Joanna Krzewińska
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Sałatki
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Pory przekroić wzdłuż na pół, a następnie pokroić w cienkie półplasterki.
- Odsączony groszek wrzucić do miski. Dodać do niego pory. Wymieszać.
- Majonez doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny.
- Wymieszać z groszkiem i porem.
- Sałatkę przełożyć do salaterki.
- Na wierzchu sałatki ułożyć jajka pokrojone w ósemki.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl