Sałatka z groszkiem i paluszkami surimi
Smaczna i prosta w przygotowaniu sałatka z groszkiem, ziemniakami i paluszkami surimi. Idealna na każdą okazję. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Sałatki
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
- 500 g paluszków surimi
- 5 ogórków konserwowych
- 5 jajek
- 5 ziemniaków
- 1 pęczek rzodkiewki
- 1 puszka groszku konserwowego
- 3 łyżki majonezu
- sól, pieprz
Przepis
- Paluszki surimi kroimy w krążki. Ogórki kroimy w kostkę.
- Ziemniaki obieramy, myjemy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy. Po ugotowaniu studzimy i drobno kroimy.
- Jajka gotujemy na twardo. Następnie obieramy ze skorupek i drobno siekamy.
- Rzodkiewkę myjemy, drobno kroimy.
- Groszek odlewamy z zalewy. Na koniec dodajemy majonez, sól, pieprz. Dokładnie wszystko mieszamy, przekładamy do naczynia i dekorujemy.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl