Ryba po japońsku. Sekretem jest pomidorowa zalewa
Ryba po japońsku to bardzo popularny w Polsce sposób przyrządzania filetów rybnych. Kawałki ryby panierujemy w mące i bułce tartej, a następnie marynujemy w pomidorowej zalewie z octem. Tak przygotowaną rybę możemy podać jako przystawkę na świątecznym stole.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
Zalewa:
- szklanka oleju
- puszka koncentratu pomidorowego
- 8 łyżek keczupu łagodnego
- 6 łyżek octu
- łyżka cukru
- sól, pieprz
- Filety skrop cytryną, obtocz w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Usmaż z obu stron na oleju.
- Zalewa: wszystkie składniki wymieszaj ze szklanka wody, gotuj 3 minuty. Przypraw solą i pieprzem.
- Papryki i ogórki pokrój w kostkę, cebule w pół krążki. W głębokim naczyniu układaj na przemian warzywa i ryby, wlej zalewę. Odstaw na godzinę.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze