Rosół koreański. Ten smak zapamiętasz na długo
Na bazie tradycyjnego rosołu możesz przygotować ni tylko zupę pomidorową czy ogórkową. Odpowiednio doprawiony i podany z podsmażonymi warzywami i mięsem zamieni się w pyszną zupę w azjatyckim stylu. Spróbujcie koniecznie.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Inna kuchnia
- Kategoria przepisów: Zupy
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso pokroić na cienkie długie paski. Dodać sos sojowy, obraną i pokrojoną dymkę (razem ze szczypiorkiem), sezam oraz umyte i drobno posiekane pieczarki.
- Rozgrzać olej i kolejno smażyć przygotowane mięso, marchew i pieczarki. Wyjmować lekko zrumienione. Po usmażeniu wszystkie składniki zalać rosołem, doprawić solą i imbirem.
- Rosół podany z ryżem lub makaronem ryżowym będzie solidnym daniem o oryginalnym smaku.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl