Roladki z kurczaka z warzywami. Szybki obiad
Filet z kurczaka nadziewany kolorowymi smacznymi warzywami. Danie nie wymaga dużo pracy, idealnie nadaje się na różne uroczystości. Przepis dostaliśmy od autorki bloga "Kulinarna chwila" poprzez dziejesiewp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Dania mięsne
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Mięso kroimy na pół i obcinamy wystające części. Każdą połówkę rozcinamy w poprzek (nie do końca) i lekko rozbijamy. Warzywa gotujemy w osolonej wodzie. Mięso solimy i smarujemy serkiem topionym. Następnie układamy wzdłuż warzywa i zwijamy w roladę, doprawiamy przyprawą do kurczaka. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w 180 st. C. Po upieczeniu kroimy w plastry.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl