Roladki z kurczaka z warzywami. Szybki obiad
Filet z kurczaka nadziewany kolorowymi smacznymi warzywami. Danie nie wymaga dużo pracy, idealnie nadaje się na różne uroczystości. Przepis dostaliśmy od autorki bloga "Kulinarna chwila" poprzez dziejesiewp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: | |
Okazja: |
Mięso kroimy na pół i obcinamy wystające części. Każdą połówkę rozcinamy w poprzek (nie do końca) i lekko rozbijamy. Warzywa gotujemy w osolonej wodzie. Mięso solimy i smarujemy serkiem topionym. Następnie układamy wzdłuż warzywa i zwijamy w roladę, doprawiamy przyprawą do kurczaka. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w 180 st. C. Po upieczeniu kroimy w plastry.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze