Roladki z kurczaka. Podaj z buraczkami i gotowanymi ziemniakami
Kurczak nie musi być nudny. Możemy go przygotować na wiele sposobów i za każdym razem będzie równie pyszny. Tym razem na obiad proponujemy miękkie i soczyste roladki. Przepis z bloga "zGotowana Paula".
Paulina Michalak
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Piersi przekroić na pół wzdłuż i rozklepać na cienkie kotlety. Posypać solą i pieprzem.
- Na środku każdego plastra mięsa położyć plaster sera, 1 suszonego pomidora i plaster cebuli, zwinąć boki do środka i zawinąć w rulon (można sobie pomóc wykałaczkami spinając boki).
- Każdą roladkę zawinąć w plaster boczku i na mocno rozgrzanej patelni obsmażyć z każdej strony. Następnie wlać śmietankę i dusić około 30 min.
- Powstały sos doprawić i dodać koperek.
- Podałam z ziemniakami z wody i buraczkami z chrzanem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl