Roladki z indyka. Pomysł na obiad, który zaskoczy wszystkich
Faszerowane roladki z indyka to smaczna alternatywa dla zwykłych panierowanych kotletów. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- 1 kg fileta z indyka
- 3 łyżka ketchupu
- 2 jajka ugotowane na twardo
- olej do smażenia
- 5 dag sera żółtego w plastrach
- 2 jajka
- bułka tarta do panierki
- sól, pieprz
- Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam, Doprawiam pieprzem oraz solą. Jajka obieram, kroję w cząstki.
- Każdy plaster mięsa przykrywam połową plastra żółtego sera, polewam ketchupem i układam po cząstce ugotowanego jajka.
- Mięso zwijam w kopertki, panieruję w bułce tartej, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
- Kopertki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze