Roladki z brokułem i pieczarkami. Zamiast tradycyjnych schabowych
Wyśmienite mięsne roladki ze smakowitym nadzieniem. Zaskocz domowników i przygotuj te roladki zamiast zwykłych kotletów schabowych. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso myję, osuszam, kroję plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą.
- Cebulę obieram drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte drobno pokrojone pieczarki oraz umytego, pokrojonego na malutkie różyczki brokuła. Doprawiam pieprzem oraz solą.
- Gotowy farsz nakładam na każdy kawałek mięsa oraz pod dwie kuleczki sera mozzarelli.Mięso zwijam w roladki i panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponowie w bułce tartej. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl