Roladki schabowe ze smakowitym farszem
Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj przepyszne mięsne roladki. Z pewnością zaskoczysz nie tylko domowników, ale też wszystkich gości. Roladki są proste w przygotowaniu, a ich smak skusi każdego. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
- 1 kg schabu
- 2 ogórki kiszone
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 2 jajka całe
- 10 dag sera żółtego
- bułka tarta do panierki
- olej do smażenia
- sól, pieprz
Przepis
- Mięso myję, osuszam, kroję plastry i rozbijam. Każdy kawałek mięsa doprawiam pieprzem oraz solą.
- Ugotowane jajka obieram, Jajka, ogórki, ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach. Dokładnie mieszam i układam na mięsie.
- Mięso zwijam ciasno w roladki, panieruje w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajka i ponownie w bułce tartej.
- Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl