Rogaliki z ciasta serowego. Z tego przepisu zawsze się udają
Na deser polecamy przepyszne kruche rogaliki z dżemem. Zapewniamy, że nasz przepis na domowe rogaliki jest najprostszy i bardzo szybki do zrobienia. Rogaliki są niezwykle delikatne i dosłownie rozpływają się w ustach.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- 25 dag sera białego mielonego
- 1 szklanka mąki
- 1 jajko
- 2 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- Wszystkie składniki zagnieść na jednolitą masę.
- Ciasto rozwałkować na okrągłe placki i pokroić na trójkąty. U podstawy każdego trójkąta nałożyć nadzienie (dżem owoce lub czekoladę).
- Zwijać ciasto w rulon od podstawy trójkąta do wierzchołka, formując rogaliki.
- rogaliki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem.
- Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze