Rogaliki z ciasta serowego. Z tego przepisu zawsze się udają
Na deser polecamy przepyszne kruche rogaliki z dżemem. Zapewniamy, że nasz przepis na domowe rogaliki jest najprostszy i bardzo szybki do zrobienia. Rogaliki są niezwykle delikatne i dosłownie rozpływają się w ustach.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
 - Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
 - Kategoria przepisów: Desery
 - Sposób przygotowania: Pieczenie
 - Główne składniki :
 
Składniki
- 25 dag sera białego mielonego
 - 1 szklanka mąki
 - 1 jajko
 - 2 łyżeczki cukru
 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 
Przepis
- Wszystkie składniki zagnieść na jednolitą masę.
 - Ciasto rozwałkować na okrągłe placki i pokroić na trójkąty. U podstawy każdego trójkąta nałożyć nadzienie (dżem owoce lub czekoladę).
 - Zwijać ciasto w rulon od podstawy trójkąta do wierzchołka, formując rogaliki.
 - rogaliki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem.
 - Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
 
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl