Rogaliki z ciasta serowego. Z tego przepisu zawsze się udają
Na deser polecamy przepyszne kruche rogaliki z dżemem. Zapewniamy, że nasz przepis na domowe rogaliki jest najprostszy i bardzo szybki do zrobienia. Rogaliki są niezwykle delikatne i dosłownie rozpływają się w ustach.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Desery
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
- 25 dag sera białego mielonego
- 1 szklanka mąki
- 1 jajko
- 2 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przepis
- Wszystkie składniki zagnieść na jednolitą masę.
- Ciasto rozwałkować na okrągłe placki i pokroić na trójkąty. U podstawy każdego trójkąta nałożyć nadzienie (dżem owoce lub czekoladę).
- Zwijać ciasto w rulon od podstawy trójkąta do wierzchołka, formując rogaliki.
- rogaliki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem.
- Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl