Robert Makłowicz w statystykach. Ile zjadł w swoich programach przez lata?

Robert Makłowicz dzięki swojej ogromnej wiedzy, ale też pasji i ciekawości podróżnika stał się w Polsce postacią niemal legendarną. Nie dziwi więc zanadto fakt, że jest ktoś, kto pochylił się nad obecnością Makłowicza w mediach i… obliczył, ile potraw zjadł krytyk kulinarny w swoich programach.

Robert MakłowiczRobert Makłowicz
Źródło zdjęć: © Instagram
Karolina Rozmus

Ile potraw zjadł Robert Makłowicz w swoich programach?

Autorzy strony "Obliczenia i analizy w rapie" opublikowali zaskakujące zestawienie wszystkich potraw zjedzonych przez Makłowicza w programach kulinarnych, które krytyk prowadził. Autorzy badań wyniki swoich drobiazgowych i z pewnością żmudnych badań przedstawili w formie procentowego zestawienia, nad którym, jak informują, pracowali aż 1,5 miesiąca!

Co się na tym zestawieniu znalazło? Szczegółowe statystyki wskazujące, ile mięsa zjadł Makłowicz: 374, w tym ponad 28 procent stanowi wieprzowina, a ponad 7 to mięsa skategoryzowane jako "inne", czyli np. mięso żabie, ale też żubr czy ślimaki. Co poza tym jadał na przestrzeni lat gospodarz programów kulinarnych? Analiza uwzględnia zupy (148), ryby (214), owoce morza (111), sery (51), a także inne dania, takie jak pierogi czy placki.

Co ciekawe, na liście danych znajduje się także i pizza. Niektórzy mogą przecierać oczy ze zdumienia, ale najsłynniejsze placki świata chyba nie cieszą się szczególnym uznaniem Roberta Makłowicza, bo w analizie widnieje przy pizzy cyfra 2! Faktem jednak jest, iż te niecodzienne badania jasno pokazują, że aż 373 dania były unikatowe!

Poza tym autorzy "Obliczeń i analiz w rapie" wskazują na wypite przez krytyka kulinarnego napoje alkoholowe i zjedzone przez niego desery.

Jedno jest pewne: liczby są nieubłagane i jasno wskazują gorącą miłość Makłowicza do kuchni.

Turecka pizza, jakiej nie znałeś. Prosty przepis na pyszne danie

Zobacz także:

Wybrane dla Ciebie
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Podsmażam na maśle i wbijam jajka. Po takiej jajecznicy mam więcej energii niż elektrownia
Podsmażam na maśle i wbijam jajka. Po takiej jajecznicy mam więcej energii niż elektrownia
Seniorzy powinni jeść jedną dziennie. Pomaga obniżyć cholesterol i opóźnić starzenie się
Seniorzy powinni jeść jedną dziennie. Pomaga obniżyć cholesterol i opóźnić starzenie się
Nie pij tej kawy od razu po posiłku. Możesz mieć spore problemy zdrowotne
Nie pij tej kawy od razu po posiłku. Możesz mieć spore problemy zdrowotne
Wcale nie kurczak, kaczka czy szponder. Ewa Wachowicz gotuje rosół na innym mięsie
Wcale nie kurczak, kaczka czy szponder. Ewa Wachowicz gotuje rosół na innym mięsie
Polskie mamy wciąż podają dzieciom, a w Danii już dawno zakazano. Rujnuje jelita
Polskie mamy wciąż podają dzieciom, a w Danii już dawno zakazano. Rujnuje jelita
Wyglądają jak buraki, a smakują jak zwykłe ziemniaki. Dziś jest dobry moment, by kupić je na zapas
Wyglądają jak buraki, a smakują jak zwykłe ziemniaki. Dziś jest dobry moment, by kupić je na zapas
Na Wszystkich Świętych piekę aromatyczną szynkę. Jest mięciutka, soczysta i rozpada się pod widelcem
Na Wszystkich Świętych piekę aromatyczną szynkę. Jest mięciutka, soczysta i rozpada się pod widelcem
Do bigosu na 1 listopada dodaję 2 łyżki. Cudownie podbijają smak i nadają mu głębi
Do bigosu na 1 listopada dodaję 2 łyżki. Cudownie podbijają smak i nadają mu głębi
U nas wciąż mało popularne. Wzmacniają kości, poprawiają koncentrację, a jelita działają jak należy
U nas wciąż mało popularne. Wzmacniają kości, poprawiają koncentrację, a jelita działają jak należy