Risotto z grzybami leśnymi. Pachnie tak, że trudno się oprzeć
Paulina, autorka bloga "zGotowana Paula", proponuje iście sezonowy obiad. Kremowe risotto z grzybami leśnymi.paulina użyła grzybów suszonych, ale równie dobrze możemy wykorzystać świeże. Smacznego!
Paulina Michalak
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia włoska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Cebulę i czosnek podsmażyć w rondlu na maśle. Grzyby pokroić w paski, dodać do cebuli i smażyć razem.
- Następnie dodać ryż, smażyć, aż się ziarenka staną się szkliste. Partiami wlewać wodę lub bulion do momentu, aż ryż będzie miękki i powstanie gesty sos. Na końcu doprawić solą i pieprzem i podawać z natką pietruszki.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl