Racuchy z jabłkami. Smak dzieciństwa w prostym przepisie
Bardzo szybkie i proste racuszki z jabłkami. Są miękkie, delikatne i pachnące. Doskonałe na śniadanie lub podwieczorek. Łapcie przepis!
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
 - Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
 - Kategoria przepisów: Śniadanie
 - Sposób przygotowania: Smażenie
 - Główne składniki :
 
Składniki
Przepis
- Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy mleko, mąkę. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
 - Kolejno dodajemy pokrojone jabłka i wszystko razem delikatnie mieszamy.
 - Smażymy małe placuszki. Po usmażeniu można posypać cukrem pudrem.
 
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl