Trwa ładowanie...
d3jzwyb
d3jzwyb

Racuchy budyniowe. Jeszcze smaczniejsze niż drożdżowe

Przepis

Autorka bloga "Kulinarna chwila" proponuje proste i szybkie racuszki budyniowe. Są idealne na śniadanie lub podwieczorek. Przepis dostaliśmy na dziejesiewp.pl.

1.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Racuchy budyniowe. Jeszcze smaczniejsze niż drożdżowe
dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 20 łyżek mąki pszennej
  • 4 całe jajka
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1 budyń waniliowy
  • 1 szklanka mleka
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypki
Przepis
  • Mąkę wsypujemy do miski, wbijamy jajka, dodajemy cukier puder, proszę do pieczenia, budyń, mieszając stopniowo wlewamy mleko.
  • Olej rozgrzewamy na głębokiej patelni i nakładamy ciasto łyżeczką.
  • Po usmażeniu studzimy i posypujemy cukrem pudrem.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Racuchy budyniowe. Jeszcze smaczniejsze niż drożdżowe
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d3jzwyb

Podziel się opinią

1
Share
d3jzwyb
d3jzwyb
d3jzwyb
d3jzwyb
Więcej tematów
d3jzwyb