Racuchy budyniowe. Jeszcze smaczniejsze niż drożdżowe
Autorka bloga "Kulinarna chwila" proponuje proste i szybkie racuszki budyniowe. Są idealne na śniadanie lub podwieczorek. Przepis dostaliśmy na dziejesiewp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
- Mąkę wsypujemy do miski, wbijamy jajka, dodajemy cukier puder, proszę do pieczenia, budyń, mieszając stopniowo wlewamy mleko.
- Olej rozgrzewamy na głębokiej patelni i nakładamy ciasto łyżeczką.
- Po usmażeniu studzimy i posypujemy cukrem pudrem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze