Racuchy budyniowe. Jeszcze smaczniejsze niż drożdżowe

Autorka bloga "Kulinarna chwila" proponuje proste i szybkie racuszki budyniowe. Są idealne na śniadanie lub podwieczorek. Przepis dostaliśmy na dziejesiewp.pl.

Racuchy budyniowe. Jeszcze smaczniejsze niż drożdżoweRacuchy budyniowe. Jeszcze smaczniejsze niż drożdżowe
oprac. Katarzyna Gileta

Składniki

  • 20 łyżek mąki pszennej
  • 4 całe jajka
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1 budyń waniliowy
  • 1 szklanka mleka
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypki

Przepis

  • Mąkę wsypujemy do miski, wbijamy jajka, dodajemy cukier puder, proszę do pieczenia, budyń, mieszając stopniowo wlewamy mleko.
  • Olej rozgrzewamy na głębokiej patelni i nakładamy ciasto łyżeczką.
  • Po usmażeniu studzimy i posypujemy cukrem pudrem.
Wybrane dla Ciebie
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów