Pyszny sposób na jajecznicę. Jeden dodatek ją odmieni

Jajecznica idealna na śniadanie.

Obraz
Źródło zdjęć: © www.justmydelicious.com

Ilu fanów jajek, tyle sposobów na jajecznicę. Oprócz klasyków z boczkiem, kiełbasą czy szczypiorkiem i pomidorami, warto poeksperymentować z dodatkiem sera. Taki pomysł na śniadaniową klasykę poleca Paulina Krajewska, autorka bloga "Justmydelicious".

Składniki:
1 łyżeczka masła
2 jajka
sól himalajska do smaku
pieprz czarny do smaku
1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany
1 łyżka startego na małych oczkach tarki parmezanu

Na patelni rozgrzej tłuszcz. W misce roztrzep (np. przy pomocy widelca) dokładnie jajka wraz z solą i pieprzem. Masę wylej na rozgrzaną patelnię. Mieszaj cały czas na średnim ogniu, aby jajka nie przywarły do dna. Gdy stopień ścięcia jajek będzie prawie odpowiadać twoim preferencjom, zdejmij patelnię z ognia, wmieszaj w jajka śmietanę oraz parmezan i ponownie postaw całość na ogniu jeszcze na kilkanaście-kilkadziesiąt sekund. Gotową jajecznicę podawaj z pieczywem posmarowanym masłem i z dodatkiem parmezanu.

Sugestie: Im więcej parmezanu dodasz, tym całość będzie smaczniejsza. Możesz też dodać ulubione zioła i przyprawy, ale przy samej soli i pieprzu smak, aromat parmezanu uwydatnia się najlepiej.

Więcej przepisów blogerki na: www.justmydelicious.com

POLECAMY:

Wybrane dla Ciebie
Wypij rano przed śniadaniem. Pomoże obniżyć cukier
Wypij rano przed śniadaniem. Pomoże obniżyć cukier
Jest bardzo podobna do jarzynowej, ale tysiąc razy lepsza. Na Boże Narodzenie zachwycę wszystkich pomysłem
Jest bardzo podobna do jarzynowej, ale tysiąc razy lepsza. Na Boże Narodzenie zachwycę wszystkich pomysłem
Lepsza niż z kawiarni. Doskonale rozgrzewa, dodaje energii i poprawia koncentrację
Lepsza niż z kawiarni. Doskonale rozgrzewa, dodaje energii i poprawia koncentrację
Wystarczy dolać pół szklanki do masy. Mielone wychodzą delikatne, pulchne, ale mają chrupką skórkę
Wystarczy dolać pół szklanki do masy. Mielone wychodzą delikatne, pulchne, ale mają chrupką skórkę
Dodaję łyżkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą chrupkie, ale nie piją tłuszczu
Dodaję łyżkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą chrupkie, ale nie piją tłuszczu
Na jarmarku w Białymstoku nawet ciepły kompot ma swoją cenę. Stówka na osobę to minimum
Na jarmarku w Białymstoku nawet ciepły kompot ma swoją cenę. Stówka na osobę to minimum
Nie możesz pić kawy, a potrzebujesz pobudzenia? Te napoje pomogą
Nie możesz pić kawy, a potrzebujesz pobudzenia? Te napoje pomogą
Przegryzam między posiłkami zamiast słodyczy. Trzyma cukier w ryzach, reguluje trawienie
Przegryzam między posiłkami zamiast słodyczy. Trzyma cukier w ryzach, reguluje trawienie
Smażysz kilka razy na tym samym oleju? Ryzyko jest większe, niż myślisz
Smażysz kilka razy na tym samym oleju? Ryzyko jest większe, niż myślisz
Sklepowe mogą się schować. Te batoniki wspierają koncentrację i otulają jelita
Sklepowe mogą się schować. Te batoniki wspierają koncentrację i otulają jelita
Większość nie może nawet na nie patrzeć. Nasi dziadkowie wiedzieli, że to świetne źródło kolagenu
Większość nie może nawet na nie patrzeć. Nasi dziadkowie wiedzieli, że to świetne źródło kolagenu
Pomidory przechowuję w ten sposób. Są jędrne i soczyste nawet przez tydzień
Pomidory przechowuję w ten sposób. Są jędrne i soczyste nawet przez tydzień
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀