Pyszny sposób na jajecznicę. Jeden dodatek ją odmieni

Jajecznica idealna na śniadanie.

Obraz
Źródło zdjęć: © www.justmydelicious.com

Ilu fanów jajek, tyle sposobów na jajecznicę. Oprócz klasyków z boczkiem, kiełbasą czy szczypiorkiem i pomidorami, warto poeksperymentować z dodatkiem sera. Taki pomysł na śniadaniową klasykę poleca Paulina Krajewska, autorka bloga "Justmydelicious".

Składniki:
1 łyżeczka masła
2 jajka
sól himalajska do smaku
pieprz czarny do smaku
1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany
1 łyżka startego na małych oczkach tarki parmezanu

Na patelni rozgrzej tłuszcz. W misce roztrzep (np. przy pomocy widelca) dokładnie jajka wraz z solą i pieprzem. Masę wylej na rozgrzaną patelnię. Mieszaj cały czas na średnim ogniu, aby jajka nie przywarły do dna. Gdy stopień ścięcia jajek będzie prawie odpowiadać twoim preferencjom, zdejmij patelnię z ognia, wmieszaj w jajka śmietanę oraz parmezan i ponownie postaw całość na ogniu jeszcze na kilkanaście-kilkadziesiąt sekund. Gotową jajecznicę podawaj z pieczywem posmarowanym masłem i z dodatkiem parmezanu.

Sugestie: Im więcej parmezanu dodasz, tym całość będzie smaczniejsza. Możesz też dodać ulubione zioła i przyprawy, ale przy samej soli i pieprzu smak, aromat parmezanu uwydatnia się najlepiej.

Więcej przepisów blogerki na: www.justmydelicious.com

POLECAMY:

Wybrane dla Ciebie
Na jarmarku w Białymstoku nawet ciepły kompot ma swoją cenę. Stówka na osobę to minimum
Na jarmarku w Białymstoku nawet ciepły kompot ma swoją cenę. Stówka na osobę to minimum
Przegryzam między posiłkami zamiast słodyczy. Trzyma cukier w ryzach, reguluje trawienie
Przegryzam między posiłkami zamiast słodyczy. Trzyma cukier w ryzach, reguluje trawienie
Smażysz kilka razy na tym samym oleju? Ryzyko jest większe, niż myślisz
Smażysz kilka razy na tym samym oleju? Ryzyko jest większe, niż myślisz
Sklepowe mogą się schować. Te batoniki wspierają koncentrację i otulają jelita
Sklepowe mogą się schować. Te batoniki wspierają koncentrację i otulają jelita
Większość nie może nawet na nie patrzeć. Nasi dziadkowie wiedzieli, że to świetne źródło kolagenu
Większość nie może nawet na nie patrzeć. Nasi dziadkowie wiedzieli, że to świetne źródło kolagenu
Pomidory przechowuję w ten sposób. Są jędrne i soczyste nawet przez tydzień
Pomidory przechowuję w ten sposób. Są jędrne i soczyste nawet przez tydzień
Polacy nie zdają sobie sprawy, że popełniają błąd. Chodzi o mandarynki
Polacy nie zdają sobie sprawy, że popełniają błąd. Chodzi o mandarynki
Dodaj do kawy zamiast śmietanki i cukru. W tętnicach działa jak odkurzacz
Dodaj do kawy zamiast śmietanki i cukru. W tętnicach działa jak odkurzacz
Jesz kapustę z grzybami? Oto jak wpływa na twój organizm
Jesz kapustę z grzybami? Oto jak wpływa na twój organizm
Popijam ten napój przez cały grudzień. Przyśpiesza pracę jelit i usprawnia trawienie
Popijam ten napój przez cały grudzień. Przyśpiesza pracę jelit i usprawnia trawienie
Nie omijaj w sklepie. Większość traktuje jak zapychacz, ale jelita ją uwielbiają
Nie omijaj w sklepie. Większość traktuje jak zapychacz, ale jelita ją uwielbiają
Już starożytni Rzymianie ją cenili. Łagodzi dolegliwości żołądkowe i wzmacnia serce
Już starożytni Rzymianie ją cenili. Łagodzi dolegliwości żołądkowe i wzmacnia serce
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥